Başkent Amsterdam'daki Müze Meydanı'nda Amsterdam Belediyesinin yasaklamasına rağmen bir araya gelen yüzlerce kişi, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları ve ülkedeki aşı uygulamasını protesto etti.

"Hollanda için Hep Beraber" kuruluşunun öncülüğünde düzenlenen protestoda göstericiler, "Faşizme hayır" ve "Diktatörlüğe hayır" sloganları attı.

Kısıtlamalara ve önlemlere tepki gösteren eylemciler, "Onay vermek zorunda değiliz", "Dünya'yı kontrol etmeyi durdurun" ve "Hükümet halkın bir numaralı düşmanıdır" yazılı pankartlar açtı.

Polis, Müzeler Meydanı'nın gösteri ve toplantılara yasak bölge ilan edilmesine rağmen toplanan göstericileri dağılmaları yönünde uyardı.

Polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Polisin sert müdahalesi sonucu polis köpeklerinden biri göstericilerden birinin kolunu ısırdı. Gösterici, tüm çabalarına rağmen köpekten kurtulamazken, polis köpeğin ısırdığı göstericiye copla vurmaya devam etti. Gösterici daha sonra kolunu ısıran köpeğin tasmasının polis tarafından çekilmesi ile yüz üstü yere düşerek hareketsiz kaldı.

Toplumsal olaylara müdahale aracının ve atlı polislerin hazırda bekletildiği gösteri alanına giden tramvay ve otobüs seferleri geçici olarak durduruldu.

Çok sayıda polisin görev aldığı ve geniş güvenlik önlemleri alınan gösteri, küçük çaptaki olayların ardından sona erdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU