Hollanda'da aşılama oranlarının düşmesinden büyük endişe duyuluyor. Bu nedenle VVD tartışmalı bir yasa tasarısı hazırlıyor. Partinin tasarısına göre aşılama oranının çok düşük olması halinde bakım merkezlerine gelen çocuklara aşı zorunluluğu getirilmesi gerekiyor. Ancak Meclis şimdiden bu tasarıya karşı eleştirel davranıyor.

Geçtiğimiz günlerde bu yıl dört bebeğin boğmacadan öldüğü açıklandı. Eindhoven bölgesinde ise 14 çocuk ve bir yetişkin kızamık hastalığına yakalandı.

VVD milletvekili Sophie Hermans yaptığı açıklamada "Bunlar bugünlerde hastalanmanıza hiç gerek olmayan hastalıklar. Çünkü bunlara karşı aşı yaptırabilirsiniz. Aşılamanın daha az görülüyor olması çok endişe verici. Ayrıca bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum," şeklinde ifade kullandı.

Parti şimdi 2020'den hazırlanmış eski bir yasa tasarısını yeniden ele alarak güncellenmiş versiyonunu meclise sunmaya hazırlanıyor. Sunulacak yasa tasarısına göre, aşılanma oranının çok düşük olması halinde aşılanmamış çocukların artık çocuk bakım evlerine kabul edilmeyecek. 

GGD'ler ve VVD’ye göre ülkedeki aşılama rakamları endişe verici düzeyde. Çocukluk yıllarında yapılması gereken ve en önemli aşılardan olan kabakulak, kızamık ve kızamıkçık ile difteri, boğmaca, tetanos ve çocuk felcine karşı yapılan aşılarda aşılanma oranı geçen yıl yüzde 90'ın altına düşmüştü. 

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

Meclis önergeye sıcak bakmıyor
Geçici hükümet VVD’nin sunacağı önergeye pek sıcak bakmıyor. Halk Sağlığından Sorumlu Devlet Sekreteri Maarten van Ooijen, bu sorunu aşmak için doktorların ek eğitim vermesini daha uygun gördüğünü dile getiriyor. "İnsanlar aşı yaptırma konusunda siyasetten ya da hükümetten gelen çağrılardan pek etkilenmiyor. Özellikle etkili olan, ebeveynlere yardımcı olan uzman kişilerdir.” diyen Van Ooijen örneğin danışma merkezinde bireysel görüşmeler sırasında gençlik doktorları ve gençlik hemşireleri gibi uzmanların insanları aşı konusunda bilinçlendirebileceğini belirtti.

Temsilciler Meclisi de VVD’nin önerisinin “çok hassas” bir konu olduğunu düşünüyor. 2020 yılında VVD ile birlikte önergeyi hazırlayan SP bile konu ile ilgili şüpheleri olduğunu dile getiriyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.