Meclis Komisyonu vergi skandalı hakkında "eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk" demişti

Hollanda'da Vergi Dairesi (Belastingdienst)'in göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak, çocuk bakımı ödeneği olayında birçok ebeveyni haksız yere dolandırıcılıkla yaftalayıp zarara uğratması ile ilgili kurulan meclis komisyonu geçtiğimiz günlerde raporunu açıklamıştı. Komisyon raporunda bakanların, memurların hatta davalara bakan hakimlerin bile sorumlu tutulduğu skandal hakkında; "eşi benzeri görülmemiş bir hukuksuzluk" açıklaması yapılmıştı.

Adalet Bakanlığı soruşturma yapılmasına gerek olmadığını açıkladı

Savcılığın yapmış olduğu araştıma sonucunda, devletin bir parçası olan Vergi Dairesi (Belastingdienst)'nin ceza soruşturmasından muaf olduğu belirtildi. Aynı durumun  çalışan memurlar içinde geçerli olduğununa dikkat çeken savcılık (OM), memurların kendi çıkarları için hareket etmediklerini, devletin çıkarlarını gözettikleri belirtildi. 

Adalet Bakanlığı, Belastingdienst ve çalışanlarının görevi kötüye kullanma ya da ayrımcılık gibi suçları işlemediklerine dair delil olmadığı için ceza soruşturmasına gerek olmadığına karar verildiğini açıkladı. 

Açıklanan karar sonrası, daha önce gündeme gelen bakanların, sorumlu kurum ve kişilerin soruşturma geçirerek ceza alabilme olasılığı ise tamamen ortadan kalkmış oldu. Geçtiğimiz günlerde vergi skandalı konusunda bazı kesimlerce hükümetin istifası beklenirken, sürpriz bir şekilde dolandırıcılıkla suçlanan ailelere 30 bin euro tazminat ödeneceği açıklanmıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU