Hollanda’da RIVM tarafından bugün açıklanan haftalık koronavirüs raporuna göre vaka sayısı bir haftada 2588 arttı. Geçen hafta vaka sayısı 1329 olarak belirlenmişti.

RIVM, 29 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasındaki verileri açıklarken,  rapora göre bu hafta içinde Hollanda’da  ölenlerin sayısı 6 olarak gerçekleşti. Hollanda genelinde koranavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise toplamda 6162’ye yükseldi.

RIVM, son bir haftada hastanelere yatırılan hasta sayısının 44 kişi olduğunu belirtirken, hastanede tedavi altına alınan hasta sayısının ise geçen haftaya göre 21 kişi arttığı bildirildi.

29 Temmuz-04 Ağustos tarihleri arasında 2588 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı ise 55.962 olarak gerçekleşti.

Hollanda'da iki hafta önce 111.764 kişi koronavirüs testi yaptırırken, yapılan testlerin yüzde 1,1'i pozitif çıkmıştı. 

Geçtiğimiz hafta ise bir önceki haftaya göre test yapılanların sayısında yüzde 10 düşüş yaşanırken, test sayısı 98.109 oldu.  Yapılan testlerin yüzde 2,3'ü ise pozitif çıktı

Vaka sayılarının son zamanlarda en çok yükseldiği başkent Amsterdam ve Rotterdam kentlerindeki alışveriş merkezleri gibi insanların yoğun olduğu bazı bölgelerde, 5 Ağustos'tan itibaren maske takmak zorunlu olacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU