Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre, pozitif sonuçlu test sayılarında ve hastanelerdeki hasta sayısında düşme var.  Enstitü; düşen rakamlara rağmen daha bulaşıcı Omicron varyantı nedeniyle, önümüzdeki haftalarda tekrar artacağını tahmin ediyor.

Bugün açıklanan RIVM verilerine göre; son bir hafta içinde, toplam 94 bin 864 vaka tespit edildi, 380 bin 533 kişi test edildi ve bunlardan 116 bin 477’ünün sonucu korona pozitif çıktı. Vefat sayıları da bir hafta önceye göre 445 kişiden 322 kişiye düştü. 

Hastaneye yatışlar açısından bakıldığında, sayıların düştüğü gözlemlendi. Geçen bir hafta içinde 1.335 kişi hastaneye yattı. Yoğun bakım ünitelerine ise 284 yeni hasta yerleştirildi.

Son 24 saatlik tablo
Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - LCPS) son 24 saatte hastanede tedavi gören Covid-19 hastalarının sayısının, 595’i yoğun bakımda olmak üzere, toplamda 2349’a gerilediğini açıkladı.  

RIVM, korona rakamlarının tekrar artacağından endişeli
RIVM Omicron varyantının hızlı ilerlemesi nedeniyle, bu düşüşlerin önümüzdeki dönemde durgunlaşmasını bekliyor. 

Şu anda, Omicron varyantına bağlı enfeksiyonların sayısının tüm enfeksiyon sayılarının yüzde 10 ila 15'ini oluşturduğu tahmin ediliyor. Ancak Noel tatili sonrası bu sayının artmasından endişe duyuluyor.

Omicron varyantının her iki aşısını da olmuş kişiler için de bir tehlike yarattığını belirten RIVM, 3. Doz destekleyici (Booster) aşıların çok önemli olduğunu vurguluyor. 

Aşılama sayıları
RIVM verilerine göre 13-19 Aralık 2021 tarihleri arasında 24,6 milyon kişiye aşı yapıldı. Bu kişilerden 13,3 milyonu 1.doz aşısını, 11,3 milyon kişi ise 2. doz aşısını yaptırdı.

18 yaş ve üzeri vatandaşların yüzde 89’u en az 1 aşısını, yüzde 85,9’u ise her iki doz aşısını da yaptırmış durumda. 

12 yaşın üzerindekilerin tahminen %87,2'si en az bir aşısını ve %84,3'ü her iki doz aşısını da yaptırmış. 

19 Aralık tarihine kadar toplam 1 milyon 956 bin 600 kişiye üçüncü doz (Booster) aşısı yapıldı. GGD Belediye Sağlık Hizmetinde yaklaşık 1 milyon 343 bin kişiye destekleyici aşı yapıldı. Bir kurumda veya hastanede destekleyici aşı yaptıran kişilerin sayısının 486 binden fazla olduğu tahmin edilmekte. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU