Bu yıl ocak ayında kaldırılan kümes hayvanları ile ilgili yasaktan sonra ilk kez bir çiftlikte kuş gribine rastlandı. Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesi Bakanlığı Flevoland eyaleti, Biddinghuizen'deki bir organik kümes hayvancılığı işletmesinde kuş gribine rastlandığını açıkladı. 

Bakanlık açıklamasında çiftlikte bulunan yaklaşık 11 bin tavuğun itlaf edileceği belirtildi. İşletmenin 10 kilometrelik bir çevresinde kuşlar ve kümes hayvanlarında taşıma yasağı getirildi. Ayrıca, bu bölgede ticari olarak yetiştirilen kümes hayvanlarının kapalı kalmasına karar verildi. Bu bölgede 36 çiftlik olduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şimdilik diğer işletmelerde kuş gribine rastlanmadığı ancak, kuş gribi tespit edilen çiftliğe üç kilometreden daha az bir mesafede bulunan diğer iki işletmede araştırmaların devam ettiği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş