Fişleme skandalı ile gündeme gelen UWV’de bir hata daha yaşandı. Kurum tarafından 5 bin kişiye haksız yere ceza kesildi. Kesilen cezalar geri ödenecek.

UWV, malulen emekli olup aynı zamanda belirli oranda ek iş yapabilme hakkına sahip 5 bin kişiye ceza gönderdi. Gerekçe olarak da bu kişilerin yaptığı ek işleri kuruma bildirmemesini gösterdi. Ancak ortaya çıkan yeni bilgiye göre UWV, istediği bu bilgileri zaten daha önceden Vergi Dairesi yolu ile temin etmiş durumda.

Cezaların 40 ile 5.000 euro arasında değiştiği ve toplamda 6,8 milyon euro olduğu belirtiliyor

UWV, Vergi Dairesinden alınan bilgilerin, ödenek alan kişilerle doğru ve düzgün bir şekilde eşleştirilmediğinin fark edildiğini bu nedenle 5 bin kişinin "bilgi verme yükümlülüğünü ihlal etmekle" suçlandığını belirtti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan UWV yönetim kurulu üyesi Johanna Hirscher, "Bu böyle olmamalıydı ve gereksiz cezalara yol açtı" ifadesini kullandı.

Kurum açıklamasında kendisine kesilen cezayı ödemiş olan vatandaşlara otomatik olarak geri ödeme yapılacak. UWV bu kişileri önümüzdeki günlerde bilgilendirecek.

Yürürlükteki kurala göre malulen emekli maaşı alanlar bunun yanında ek bir iş yapabilme hakkına da sahip. Ancak ek işten elde edilen gelirin UWV’ye bildirilmesi gerekmekte. Bu bilgiyi iletmeyen, yanlış ileten veya geç ileten kişilere ceza kesilebiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.