Alman polisi, Rotterdam'da psikiyatrist Jean van Griensven'in öldürülmesi ve Zutphen'de 32 yaşındaki bir adamın bıçaklandığı olayların azılı katil zanlısı Bretly Dorder'la ilgili olarak harekete geçti. Gelen ihbar üzerine geniş çaplı arama başlatıldı.

Alman polisi tarafından yapılan bir basın açıklamasında, bir kamyon şoförünün, Hollanda sınırına yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta olan Brünen ve Marienthal köyleri civarında 24 yaşındaki Bretly Dorder’I gördüğü ihbarını yapması üzerine harekete geçildiği kaydedildi.

Polis, ihbarın doğruluğunun henüz kesinleşmediğini, ancak tüm ihtimallere karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

Alman polisi, Hollanda polisinin zanlıya dair yayınladığı ad ve fotoğrafa atıfta bulunarak, vatandaşları uyardı. Vatandaşların zanlıyı görmeleri durumunda yaklaşmamaları ve 110 Acil numarasını aramaları gerektiğini belirtti.

Cinayet ve bıçaklama olayları
Bretly Dorder’ın, Rotterdam Handelsplein'de 13 Ekim’de yaşanan ve 60 yaşındaki Van Griensven'in ölümüne yol açan olayın faili olduğu düşünülüyor. Bu olayda Van Griensven'in bulunduğu binada yangın da çıkmıştı.

Dorder’ın, geçtiğimiz cuma gecesi Zutphen'de çıkan bir kavgada da 32 yaşındaki bir kişiyi bıçakladığı düşünülüyor.

Polise göre Dorder iri yarı ve yaklaşık 1,83 metre boyunda. Bullchat gibi sohbet odaları üzerinden erkeklerle randevulaşıyor. 

Polis, Bretly Dorder'ın nerede olduğunu bilen veya hakkında bilgisi bulunan vatandaşların 112 Acil numarası araması uyarısında bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş