Hükümet, Covid-19’un artık önemli sosyal ve ekonomik problemlere yol açmadığını belirterek, salgınla mücadele kapsamında uygulanan test yapma ve karantina dahil tüm tedbirlerin kaldırıldığını duyurdu.

Rijksoverheid sitesinden yapılan açıklamada, Salgın Yönetim Ekibi (OMT) ve Sosyal Etki Ekibi'nin (MIT) tavsiyesi üzerine ülkede tüm Covid-19 tedbirlerinin yürürlükten kaldırıldığı duyuruldu.

Açıklamaya göre hastalık semptomu olanların test yapma zorunluluğu, pozitif çıkanların da karantina zorunluluğu kalktı. Çok az sayıda kişinin Covid-19 sebebiyle ciddi rahatsızlık yaşadığı belirtilen açıklamada, “Covid-19 artık önemli sosyal ve ekonomik problemlere yol açmıyor.” ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bakanı Ernst Kuipers'in “Son tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte çabuk unutamayacağımız özel bir dönemi geride bırakmış olduk.” şeklindeki sözlerine yer verilen açıklamada, aşı ve hastalığın daha önceden geçirilmesi yoluyla toplumun bağışıklık kazandığı vurgulandı.

Açıklamada, yeni doz aşılamanın yapılmayacağı ve belediyelere bağlı aşı ve test merkezlerinin kapatılacağı kaydedildi.

Bunun yanı sıra vatandaşlara; hastayken evden çalışma, Şikayet durumunda, solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ciddi şekilde hastalanabilecek kişilerle fiziksel temastan kaçınma, gerekli durumlarda maske takma, kapalı alanları yeterli derecede havalandırma tavsiyelerinde bulunuldu.

Hollanda'da ilk olarak 27 Şubat’ta İtalya’nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinden dönen birinde rastlanan Covid-19 nedeniyle başlayan salgında bu güne kadar 8 milyon 600 bin 120 kişinin testi pozitif sonuç verirken, 22 bin 992 kişi Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.