Üç ay sürecek kampanya boyunca halka, toplu taşımanın güvenle kullanılabileceği anlatılmaya çalışılacak ve normalleşme süresine rağmen bir türlü eski sayısına ulaşmayan yolcu kapasitesinin eski günlerdeki sayılara dönmesi amaçlanacak. 

Kampanya süresince, radyo, televizyon, internet ve reklam panoları aracığıyla hazırlanan sesli ve görsel mesajlar halka ulaştırılacak. 

OV-NL müdürü Pedro Peters, korona döneminde çoğunlukla boş vagonlarla, hükümet talimatı gereği çalışmaya devam ettiklerini ancak süreç boyunca yolcu sayısında %90 oranından bir düşüş yaşandığını anlattı. 

Bir kaç ay önce başlanan normalleşme süreci boyunca da yolcu sayısı %50'nin altında kaldı. Buna sebep olarak evden çalışmanın teşvik edilmesi ve insanların virüs kapma endişesiyle işlerine kendi araçları ya da bisikletleriyle gitmeleri gösterildi. 

Toplu taşıma sektörünün zararının 500 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Hükümet sektöre yardımda bulunmuştu ancak 2020 sonunda bu yardım sona erecek ve 2021'de tekrar kendi ayakları üzerinde yollarına devam etmeleri gerekiyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet