Eneco ve Vattenfall ile birlikte Hollanda enerji piyasasının büyük bölümünü kontrol eden Essent, değişken tarifeli enerji fiyatlarına 1 Temmuz itibariyle ortalama yüzde 25 ila 30 arasında zam yapılacağını açıkladı.

NOS habere bir açıklama yapan şirket yetkilisi, aylık faturaların 25 ile 90 euro arasında zamlanacağı bilgisini paylaştı. Buna göre Essent aboneleri kullandıkalrı enerji için aylık ortalama 50 euro daha fazla ödemek zorunda kalacak.

Essent bu yıl ocak ayında değişken tarifeli kontratlarda zam yapıldığını açıklamış, aylık enerji faturalarının ortalama 20 euro artacağını duyuröuştu.

Ocak 2023’de tekrar zam olabilir mi?
Şirket sözcüsü, Temmuz ayında yapılacak zamdan sonra önümüzdeki yıl ocak ayında tekrar zam yapılmayacağının umulduğunu belirtirken, bu konuda henüz bir netlik olmadığını da yineledi.

Sözcü “Piyasadan peşin alıyoruz ve önümüzdeki ayların enerjisini şimdiden aldık. Ancak bundan sonra örneğin olası yaptırımlarla birlikte ne olacağını bilmiyoruz,. Sonbahara kadar bunun hakkında daha fazla şey söyleyemeyeceğiz.” dedi.

Essent’in yaptığı zamla birlikte gözler Eneco ve Vattenfall şirketlerine yöneldi. Henüz bu şirketlerden yeni bir zam açıklaması gelmedi.

İki yılı aşkındır yaşanan korona krizi ve bu yıl patlak veren Rusya Ukrayna savaşı enerji piyasalarını altüst etti. Hem doğal gaz hem de elektrik fiyatları artmaya devam etti. Son olarak bu hafta pazartesi Hollandalı gaz tedarikçisi GasTerra'nın Rus gazı ithalatını durdurduğu netleşti. Bu kararın gaz fiyatı üzerinde ne gibi bir etkisi olacağı ise tam olarak belli değil.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın