Hollanda’nın kuzey bölgeleri bugünden itibaren bir hafta boyunca Sonbahar tatiline giriyor. Bugün başlayacak olan tatil, akşam saatlerinde trafikte yoğunluk yaşanmasına neden olacak. Dün gece başlayan ve etkisi halen daha devam eden sis tabakası ise özellikle sabah trafiğinin yoğun geçmesinde etkili olacak.

Bugün; Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel ve Kuzey Hollanda eyaletleri, neredeyse tüm Flevoland, Gelderse Hattem ve Utrecht Eemnes bölgelerindeki okullar sonbahar tatiline giriyor. Bir hafta sürecek olan tatil 23 Ekim tarihinde sona erecek. Hollanda’nın orta ve güney bölgelerinde sonbahar tatili 21 Ekim tarihinde başlayacak.

Sabah sis etkili olacak
Dün gece başlayan sis bu sabah da etkisini devam ettiriyor. Kara Yolları ve Turizm Örgütü (ANWB) araç sürücülerine yolda dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu. Sisin sabahın ilerleyen saatlerinde dağılacağı tahmin ediliyor.

Akşam trafiğine dikkat
ANWB başlayacak tatil nedeniyle özellikle bu akşamüzeri erken saatlerde trafik yoğunluğu yaşanacağı uyarısında bulundu. ANWB'ye göre, bu akşam saatlerinde beklenen yağışlı hava da trafik sıkışıklığını artıracak. Kurum açıklamasında A2 ve A27 karayollarının özellikle Utrecht'ten güneye doğru olan bölümünde ve A1 ile A12 karayollarının doğuya doğru olan bölümlerinde aşırı yoğunluk yaşanma ihtimali oldukça yüksek.

Fransa’ya gidecekler dikkat!
ANWB bir uyarıyı da Fransa’ya gidecek olan vatandaşlar için yaptı. Geçtiğimiz günlerde 350 Hollanda vatandaşının ülkede yaşanan benzin kıtlığı nedeniyle mahsur kaldığını belirten ANWB, Fransa’ya gidecek olan tatilcilere kötü bir sürprizle karşılaşmamak için araçlarına Belçika veya Lüksemburg sınırındaki istasyonlardan ikmal yapmaları tavsiyesinde bulundu.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.