Ülkenin özellikle kuzey kesimlerini etkileyen Poly Fırtınası birçok ev ve araçta hasara neden oldu. Fırtınanın hızı saatte 145 kilometreye kadar çıktı.

Noord Holland eyaletinde daha etkili olan fırtında, haarlem’de bir aracın üzerine ağaç devrildi. Araçta bulunan 51 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Birçok yerde devrilen ağaçlar yollarda ve evlerde hasara neden oldu. 

Alman medyasında çıkan haberlerde, Groningen’e yakın bir bölgede bulunan Rhede kasabasında köpeğini dışarda dolaştırmaya çıkan bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Uyarı kodu Sarı’ya çekildi
Fırtına nedeniyle aralarında Amsterdam ve Breda’nın da olduğu birçok şehirde yaralananlar oldu. Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) sabah saatlerinde kuzey bölgeleri ile Friesland ve Flevoland için yayınladığı kırmızı kodlu alarmın sonlandığını açıkladı. Ancak meydana gelebilecek şiddetli rüzgarlar nedeniyle Friesland, Groningen ve Wadden bölgesinde turuncu ve Flevoland, Drenthe ile IJsselmeer bölgesinde de sarı kodlu uyarı geçerli olmaya devam ediyor.

Tren ve uçak seferleri iptalş edildi
Hollanda Demiryolları(NS), kuzey bölgelerindeki tren seferlerini saat 08:30 itibariyle durdurmuştu. Tren yollarında fırtına nedeniyle meydana gelen hasarın büyük olduğu belirtildi. 

Avrupa’nın en kalabalık havalimanlarından biri olan Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda da 400’den fazla uçuş askıya alındı. Schiphol bugün uçuşu iptal edilen yolcuların önümüzdeki günlerde seyahatlerine devam etmek isteyebileceğini bu nedenle alanda aşırı bir yoğunluk oluşabileceği uyarısında bulundu.

Hollanda’da şimdiye kadar en büyük fırtına 2015 yılında yaşandı ve yüzyılın en büyük fırtınalarından biri olarak kayda geçti.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş