Hollanda’da geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerden sonra Temsilciler Meclisi ve Senato’daki sandalye dağılımı oldukça farklı hale geldi. Bu da alınacak siyasi kararların farklı bir yöne doğru gelişmesine yol açıyor. Yapılan bir incelemeye göre Senato ve Temsilciler Meclisi'nin üçte ikisi şuanda Kral Willem Alexander’ın vergi ödemesi gerektiğini düşünüyor.

Kralın vergi ödemesini zorunlu hale getirmek için yasa değişikliğinin yapılması gerekiyor. Algemeen Dagblad’ın haberinde göre hem senato hem de Temsilciler Meclisinin üçte ikisi bu yasa değişikliğine gidilmesine onay veriyor. 

İki meslisde de çoğunluğun hazır olduğuna ikna olan Demokratlar 66 (D66) milletvekili Joost Sneller, Kral Willem Alexander’ın paspasına mavi bir zarf bırakılmasının önünü açacak yasa teklifini meclise sundu.  

D66 partisi yasa değişikliği için Sosyalist Parti (SP) ve Hayvanlar için Partisi (PvdD) ile ortak bir teklif hazırladı. Önergeyi sunan partiler; Kral Willem Alexander’ın yanı sıra Kraliçe Máxima ve Prenses Beatrix’in vergi ödemesini ve hatta eğitiminden sonra devlet maaşını kabul etmesi halinde Prenses Amalia’nın da vergi ödemesini istiyor.

Anayasayı değiştirmek için Temsilciler Meclisi'nde en az 100 oya ihtiyaç bulunuyor. Bu yasa değişikliğini destekleyen PVV, GroenLinks-PvdA, NSC, D66, BBB, SP, Denk, Partij voor de Dieren, Volt ve JA21 partilerinin şu andaki toplam sandalye sayısı ise 112.

Gazetenin haberine göre, 75 sandalyeli Senato’da tasarının onaylanması için en az 50 oya ihtiyaç duyulmakta ve burada da bu sayıya ulaşılacak gibi görünüyor. 

GroenLinks-PvdA ise bir adım daha ileri gidiyor. Parti üyeleri, kısmen yarattığı maliyeti nedeniyle Hollanda'da monarşinin tamamen kaldırılmasını istiyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Arşiv

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.