Haftasonunda İngiltere ve İrlanda’da etkili olan ve pazartesi günü Hollanda’nın özellikle kıyı kesimlerini etkileyen Isha fırtınası çok büyük bir zarar vermeden ülkeyi terk etti. Ancak meteoroloji enstitüsüne göre Hollanda Salı gecesi yeni bir fırtınanın etkisine girecek.

Özellikle Salı akşam saatlerinde başlayacak olan şiddetli rüzgar, gece boyunca şiddetini artırarak devam edecek.

Meteoroloji Enstitüsü KNMI, kıyı bölgelerinde ve kuzeyde fırtınalı rüzgarlar için sarı kodlu uyarıda bulundu. Sağanak yağışlar da gece boyunca etkili olacak.

Weeronline tarafından yapılan açıklamada da kıyı bölgelerinde ve IJsselmeer çevresinde rüzgar hızı saatte 90 kilometreye, kuzeyde ise muhtemelen saatte 100 kilometreye ulaşabileceği belirtildi.

Aşırı rüzgarın özellikle sabahın erken saatlerinde dalların kopup yola düşmesi gibi trafiği etkileyecek olaylara neden olabileceği belirtildi. Ülkenin büyük bölümünde sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde havanın kuru olacağı tahmin edilmekte.

KNMI’ye göre Çarşamba sabahı rüzgarlar batıya dönecek ve ülkenin güney yarısında şiddetini azaltacak. Kuzeyde ise rüzgar şiddetinin öğleden sonra azalması beklenmekte.

Salı günü sıcaklıklar 8 ila 9 derece arasında seyredecek. Çarşamba gününden sonra fırtınalı hava geride kalacak ve sıcaklıklar da mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Sıcaklıkların Çarşamba günü 10, Perşembe günü 11 ve Cuma günü 12 derece civarında olacağı tahmin edilmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.