Konu ile ilgili yapılan en iyimser tahminlerde yıllık bazda sigorta primlerinin yüzlerce euro zamlanacağı şeklinde idi.

Hollanda Spor ve Sağlık bakanı Martin van Rijn, sigorta primi ödemelerini halihazırdaki fiyatlardan yapmakta zorlanan ve korkuyla gelecek yıl ne kadar yükseleceği haberini bekleyenleri az da olsa ferahlatacak bir açıklama yaptı.

Temsilciler meclisinde yapılan açıklamaya göre, bazı uzmanların yaptığı hesaplamaların aksine, gelecek yıl sigorta primleri yüzlerce euro yükselmeyecek. Bakana göre, koronavirüsün sağlık sektörüne verdiği zararı büyük oranda hükümet karşıladı. Ayrıca sigorta şirketlerinin zor zamanlar için ayırdığı bütçelerin de kullanılması gündemde. Dolayısıyla yük halkın sırtına yüklenmeyecek.

Bakan van Rijn, şu ana kadar koronavirüs salgını nedeniyle yapılan harcamanın 1,2 milyar euroya ulaştığını ancak bunun kesin rakam olmadığını, diğer harcamaların ve dolaylı maddi zararların tespitinin yapılacağını söyledi.

Hollanda’da her yıl yükselen sağlık sigortası primlerinin koronavirüs salgını nedeniyle normalden daha fazla artmayacağına vurgu yapan bakan, sağlık sektöründeki giderlerin karşılanması için yapılan fiyat artışlarının normal seviyede kalacağını müjdeledi.

Ancak sigorta şirketlerinin bakanın açıklamasına ne kadar uyacağını zaman gösterecek. Sigorta şirketlerinin gelecek yıl için düşündüğü aylık ortalama zam miktarı 20 euro civarındaydı. Ayrıca yılda bir kez ödenen kişisel katkı payının da artırılması gündemlerindeydi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

-

Habernet