Son üç aylık rakamlarını açıklayan PostNL firması, yaşanan yüksek enflasyon ve hem posta hem de paket servisindeki talebin düşmesi nedeniyle ücretlerine zam yapmak zorunda kalacağını açıkladı.

PostNL tarafından bugün yapılan açıklamada, şirketin maliyetlerinin giderek arttığı ve tüketicilerin son zamanlarda daha az paket siparişi verdiğine dikkat çekildi.

Enflasyon artışında, enerji fiyatlarını yanı sıra artan akaryakıt fiyatları da önemli bir etken oldu. Özellikle kargo bölümünün artan benzin fiyatlarından daha fazla etkilendiğini belirten PostNL, yüksek maliyetleri belirlenen sınırlar içinde tutmak için çaba sarf edildiğini kaydetti.

PostNL'nin üst düzey yetkilisi Herna Verhagen, "Bu yüksek maliyetlerin yalnızca artan verimlilik ve üretkenlik ile telafi edilemeyeceği açıktır. Önümüzdeki dönemde e-ticaret pazarında fiyat ayarlamaları da gerekli olacaktır." Şeklinde açıklama yaptı.

Bir şirket sözcüsü ise fiyat ayarlamasının sadece kargo bölümüyle ilgili olduğunu posta kısmında fiyat artışı beklenmediğini açıkladı.

PostNL’in önümüzdeki dönem için kargo hizmetleri için ne kadar zam yapacağı henüz netlik kazanmadı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın