Polis, 30 Mart'ta bir McDonald's'a işlenen cinayetle ilgili olabileceğini düşündüğü kamera kayıtları arandığını duyurdu.

Polis duyurusunda, Torunlar kardeşlerin öldürüldüğü 30 Mart günü, Zwolle ile Deventer arasındaki iki farklı yolu kullanan ve aracında yol kamerası bulunan sürücülere çağrı yapıldı.

İstenen kayıtlar; cinayetin işlendiği andan, 32 yaşındaki zanlının Deventer polis karakoluna teslim olduğu saate kadar geçen zaman aralığıyla ilgili.

Polis çağrısında; özellikle, 30 Mart günü 18:00 ile 23:00 saatleri arasında, Zwolle-Noord'daki McDonald's ile Deventer Storminkstraat adresindeki polis karakolu arasında kalan bölgede araç kullanan, ön panel yol kamerası bulunan araç sürücülerinin arandığı kaydedildi.

Polisin belirttiği güzergahlar şu şekilde: 
N337 karayolunun Zwolle – Windesheim – Wijhe – Olst – Deventer arasındaki bölümü
N35 ve N348 karayollarının Zwolle – Heino – Raalte  – Deventer arasındaki bölümü

Torunlar cinayeti
30 mart günü Zwolle Floresstraat’taki McDonald's restoranında gerçekleşen cinayette, zanlı restoranda çoğunluğu çocuklardan oluşan çok sayıda müşterinin olduğu bir saatte içeriye girmiş ve 57 yaşındaki Ali ve 62 yaşındaki Hüseyin Torunlar kardeşleri kurşun yağmuruna tutmuştu.

İki kardeş olay yerinde vefat etti. Olaydan hemen sonra koşarak kaçan zanlı yine aynı gün akşam saatlerinde Deventer polis karakoluna giderek teslim oldu.

Şuana kadar savcılık tarafından yapılan açıklamada, 32 yaşındaki Türk zanlının tek şüpheli olarak tutuklu bulunduğu ve cinayeti kasıtlı olarak işlediğinden şüphelendiği belirtildi. 

Dün Zwolle mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan zanlının tutukluluk süresi 90 gün daha uzatıldı. Zanlının sadece avukatı ile görüşmesine izin veriliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın