Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) Hollanda’da bu yılın ilk çeyreğinde işgücü piyasasında daralma yaşandığını açıkladı. İş ilanları sayısı arttı, işsizlik sayısı düştü.

CBS verilerine göre geçen yılın sonunda her 100 işsize karşılık 106 iş ilanı denk gelirken, bu yılın ilk çeyreğinde bu oran her 100 kişiye 133 iş ilanına yükseldi. Buna karşılık işsizlerin sayısında düşüş yaşandı.

Kurum tarafından açıklanan rakamlara göre, iş ilanı sayısı 59 bin artışla 451 bine yükselerek rekor kırdı. Buna karşı işsiz sayısı 32 bin kişi azalarak 338 bine geriledi. 

Yılın ilk çeyreğinde 338 bin işsiz vardı. Başka bir değişle çalışan nüfusun yüzde 3.5'i işsizlerden oluşmakta. Bu oran daha önce hiç bu kadar düşük olmamıştı.

Daha fazla boş pozisyon, daha az işsiz
Açık pozisyon ilanlarının neredeyse yarısı ticaret (90.000), ticari hizmetler (74.000) ve sağlık hizmetleri (61.000) alanlarında görülüyor. 

Personel arayışının en hızlı şekilde arttığı alan ise kafe, restoran ve konaklama ile ilgili alanlar. Bu sektörde doldurulamayan boş kontenjan sayısı Aralık ayına göre 15.000 artarak yaklaşık 45.000'e ulaştı.

Foto: kayleigh harrington - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın