HOLLANDA

Hollanda'da Pazartesi ve Salı günü sıcak hava protokolü uygulanacak

Abone Ol

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsünün (KNMI) hava tahminlerine göre, pazartesi ve Salı günleri ülke genelinde sıcaklıklar 30 derece ve üstüne çıkacak. Enstitü Fransa üzerinden gelen aşırı sıcak dalgası nedeniyle pazartesi ve Salı günleri için sarı kodlu uyarı yayınladı. 

Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM, ülke genelinde sıcaklıkların rekor düzeyde artmasının beklenmesi nedeniyle "sıcak hava protokolü" uygulanacağını bildirildi.
 
Bugün ortalama hava sıcaklığının saat 10.00 ila 20.00 arasında 30 derecenin üzerine çıkması, bazı bölgelerde ise 35 dereceyi geçmesi bekleniyor.

RIVM açıklamasında; sürücülere yol kenarında uzun süre durmamaları uyarısı yapılırken özellikle çocuk ve yaşlıların sıcaklar sebebiyle yaşayabileceği sağlık sorunlarına dikkat çekildi.

Salı günü sıcaklıkların özellikle ülkenin orta ve güney kesimlerde 33 ila 37 derece arasında seyretmesi beklenmekte. Çarşamba günü sıcaklıklar 30 derece seviyelerine inecek.

Dört Günlük Nijmegen Yürüyüşünün ilk günü iptal edildi
Hollanda'da bu yıl 104'üncüsü düzenlenecek geleneksel "Dört Günlük Nijmegen Yürüyüşü"nün ilk gününün sıcak havalar sebebiyle iptal edildiği açıkladı.

İlk kez 1909'da düzenlenen ve kendi alanında dünyanın en büyük etkinliği kabul edilen maratona bu yıl 70 ülkeden 45 binin üzerinde kişinin katılacağı belirtildi.

Sıcaklar sebebiyle bu yıl üç gün düzenlenecek maratonda yarışmacıların 30, 40 ve 50 kilometrelik mesafeyi yürüyecekleri aktarıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol