Hollanda'da işsizlik oranı Temmuz ayında hafif bir yükseliş kaydetti. Haziran ayında işgücünün yüzde 3,5'i işsizken, Temmuz ayında bu oran yüzde 3,6’ya çıktı. Temmuz ayında en fazla işsizlik oranı gençler arasında görüldü.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre son üç ayda işsiz sayısı her ay ortalama 6 bin kişi arttı. Ancak özellikle 15 ila 25 yaş arasındaki gençler arasında işsizlik, diğer yaş gruplarına göre çok daha hızlı bir şekilde yükseldi. 

Nisan ayında yüzde 7,9 oranında olan genç işsizlerin oranı Temmuz ayında yüzde 8,6'ya çıktı. 25 ila 45 yaş grubunda işsizlik oranı Nisan’da yüzde 2,8’den Temmuzda 2,9’a çıkarken 45 yaş ve üstü kişiler arasında bu oran yüzde 2,1’de kaldı.

Yüzde 3,6'lık işsizlik oranı, 15 ila 75 yaş arasında 362 bin kişinin işsiz olduğu ve iş aradığı anlamına gelmekte. Bunların 152 bini işsizlik maaşı (WW) alan kişilerden oluşmakta. 

Hollanda’da açık pozisyonların sayısı hala çok yüksek. Haziran sonunda her 100 işsize karşılık 122 açık iş pozisyonu bulunmaktaydı. Ancak bu işlerin hepsi, iş arayanların iş deneyimi, diplomaları ve istekleriyle eşleşmiyordu.

Açıklanan 362 bin işsizin yanı sıra çoğunlukla emekli oldukları, hastalık nedeniyle çalışamadıkları ya da iş göremez durumda oldukları için çalışmayan 3,2 milyon insan bulunmakta. Bu kişiler işsiz sayısına dahil edilmiyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: UWV

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş