Geçici kabine, mevcut destekleyici aşı kampanyasından sonra önümüzdeki yıl üç tur daha korona aşısına ihtiyaç duyulacağını düşünüyor. Bu aşı turlarından ilkinin 2022 baharında, ikincisinin sonbaharda ve sonuncusunun da 2023'te olacağı tahmin ediliyor.

Bakan Hugo De Jonge, Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği bir açıklamada, Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ile birlikte önümüzdeki dönemde kaç tur destekleyici aşıya ihtiyaç duyulacağını araştırdığını ve mümkün olduğunca doğru bir şekilde belirlemeye çalışıldığını yazdı.

De Jonge “Bazıları hala bilinmeyen çok sayıda değişkeni hesaba katmamız gerektiği için bunun kararını vermek kolay değil. Kabine bu nedenle mümkün olduğunca kesin olanı tercih ediyor.” İfadesini kullandı. 

Ekstra 6 milyon BioNTech/Pfizer aşısı daha sipariş verildiğini belirten Bakan De Jonge, yeni gelecek aşıların da önceden sipariş edilen 12 milyon Pfizer/BioNTech aşısı gibi, Omicron varyantına uyarlanmış aşılar olduğunu kaydetti.  .

De Jonge, 'mevcut destek aşı kampanyası için yeterli aşı' bulunduğunu ve ekstra aşıların '2022'nin ikinci çeyreği ile sonbaharında ve 2023'te olası ekstra takviye aşı turları için geniş bir temel oluşturacağını' yazdı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU