İkinci el kıyafet ve aksesuarlar için bir çevrimiçi pazar yeri olan web sitesi Vinted, 2024 yılı başından itibaren elindeki verileri Vergi Dairesi ile paylaşacağını açıkladı. Bu bilgi, hobi olarak eşya satışı yapanları pek ilgilendirmese de düzenli olarak satış yapanların daha dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Şirket, kayıtlı kişilerin konu ile ilgili tepkilerine cevap olarak, Avrupa Birliği direktiflerini uygulamak zorunda olduklarını ve bu nedenle elindeki tüm verileri Vergi Dairesi ile paylaşmak zorunda olduklarını açıkladı.
 
AB direktiflerine göre, bu yıl internet üzerinden 30 parçadan fazla ürün satan veya 2000 eurodan fazla gelir elde eden kişilerin bilgileri otomatik olarak Vergi Dairesi'ne iletilmek zorunda.

Çevrimiçi platform, "Bu, doğrudan vergi ödenmesi gerektiği anlamına gelmez," açıklamasını yaparken, kuralın ülkelere göre değişiklik gösterebileceğini belirtti. 

Vergi Dairesi, "Satışlarınız üzerinden vergi ödemeniz, gerçeklere ve koşullara bağlıdır," şeklinde açıklama yaptı ve "Hobi amaçlı veya özel hayatta yapılıyorsa, bir girişimci değilsiniz ve KDV veya gelir vergisi ödemeniz gerekmez. Ancak daha büyük ölçekte yapılıyorsa ve bu satıştan kâr bekleniyorsa durum farklı olur," dedi.

Daha fazla bilgi için Vergi Dairesi'nin web sitesine bakabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.