Hollanda’da geçtiğimiz hafta Çarşamba günü oyun oynamak için çıktığı ablasının evine, bir daha dönemeyen Gino van der Straeten için sessiz yürüyüş yapılacak.

Bir hafta önce bugün (4 haziran 2022) evden oyun oynamak için çıkan Gino, geniş katılımlı arama ekibinin yoğun uğraşlarına rağmen bulunamadı. Tüm Hollanda’yı yasa boğan haber ise Cumartesi günü geldi. Polis Gino’nun cansız bedenini Geleen’de daha önce yandığı için kullanılmaz halde bulunan bir binada buldu. 

Maastricht’te annesi ile birlikte Gildenweg adresinde ikamet eden Gino, annesinin rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık son iki haftadır Kerkrade’de 32 yaşındaki ablasının yanında kalıyordu.

Kerkrade bu akşam Gino için yürüyecek
Bu akşam (8 Haziran 2022) Gino’nun son görüldüğü şehir olan Kerkrade’de araba ve motorlarla sessiz protesto yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Yürüyüş Maastricht'teki sosyal yardım kuruluşu Trajekt tarafından polis, belediye ve Gino'nun gittiği Oda okulu işbirliği ile düzenleniyor.

Gino'nun çok sevdiği araba ve motorlarla gerçekleştirilecek yürüyüşün, Eurode İş Merkezi'nin önünde başlayıp, çocuğun son kez görüldüğü Hertogenlaan’daki oyun parkında sona ereceği belirtiliyor. 

Yürüyüşle ilgili bir açıklama yapan Kerkrade belediyesi, Gino anısına yaklaşık 200 otomobil ve motosikletin, Roderlandbaan ile Ailberttuslaan arasında geçiş yapacağını duyurdu. 

Binlerce kişinin katılması beklenen sessiz yürüyüş saat 19:30'da başlayacak.

Perşembe günü Maastricht’te sessiz yürüyüş yapılacak
Perşembe günü Maastricht kentinde vatandaşlar 9 yaşında cinayete kurban giden Gino için yürüyecek. 

Maastricht belediye başkanı Annemarie Penn sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Maastricht'teki Gino'yu anmak ve aileyi, arkadaşlarını, tanıdıklarını ve mahalleliyi acılarında desteklemek için güzel bir girişim. Gino bunu hak ediyor, aile bunu hak ediyor, mahalle bunu hak ediyor. Belediye başkanı olarak elbette orada hazır olacağım.”dedi.

Perşembe akşamı saat 18.30'da başlayacak olan sessiz yürüyüşün rotası henüz netlik kazanmış değil. Belediyenin bugün konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Gino'nun annesi ile birlikte yaşadığı Maastricht'teki evin önü küçük çocuğu anmak isteyen vatandaşların bıraktığı mum, çiçek ve oyuncaklarla doldu.

gino ev

Foto: Screenshot 1Limburg video – Gino’nun Maastrich’teki evinin önü

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın