Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın Hollanda’da Kral Günü: Şemsiye ve güneş gözlüğünüzü yanınıza alın

Hükümetin aldığı ve eğitim kurumlarının da destek verdiği yeni yönetmeliğe göre,  bu hafta pazartesi günü itibariyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarla birlikte özel eğitim veren okullarda, cep telefonlarının sınıflarda kullanımına yasak getirildi. Yasak kapsamına akıllı saatler ve tabletler de dahil.

Temmuz ayında bakanlık tarafından yapılan açıklamada, okullarda eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin dikkatinin dağılmasını engellemek amacıyla sınıflarda cep telefonu gibi elektronik cihazların kullanımının yasaklanacağı belirtilmişti.

Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf da “Telefonlar her ne kadar hayatımızın her alanını sarsa da sınıfta olmamaları gerekir. Öğrenciler konsantre olmak ve iyi şekilde öğrenmek için her imkana sahip olmalı. Araştırmalar cep telefonlarının bunu engellediğini gösteriyor. Öğrencileri bu duruma karşı korumalıyız. Artık TikTok videosu seyretmek, sınıf arkadaşınla mesajlaşmak veya Snapchat'ten fotoğraf paylaşmak yok." açıklamasında bulunmuştu.

Uygulama okul yönetimine bırakıldı
Hükümetin getirdiği bu yasağın uygulanış şekli okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrencilere şekli. Buna göre sınıflarda telefon kullanımı tamamen yasaklanabileceği gibi hastalık ve engellilik gibi istisnai hallerde veya dersin içeriğinin gerektirdiği ölçüde sınırlı şekilde kullanımına izin verilebiliyor.

Uygulamanın 2023-2024 eğitim dönemi sonunda istenilen başarıya ulaşmaması durumunda gerekirse yasal bir düzenleme haline getirilebilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.