Eunice fırtınası, Cuma öğleden sonra ve akşam Hollanda’nın genelinde etkili olacak. Fırtına nedeniyle, rüzgar şiddetinin kıyı kesimlerde (çok) şiddetli olacağı belirtildi. Öğle saatlerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış geçişleri beklenmekte.

Rüzgarın şiddeti gün içinde giderek artacak. Öğleye doğru iç kesimlerde kuvvetliden çok kuvvetliye, kıyı kesimlerde ve Wadden bölgesinde ise kuvvetliden fırtınaya doğru geçiş yapacak. 

Öğleden sonra ülke genelinde kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklık kuzeyde 10 dereceye, güneyde 13 dereceye kadar çıkacak. 

Akşam saatlerinde, Wadden bölgesinde ve kıyı kesimlerde şiddetli ila muhtemelen çok şiddetli güneybatı fırtınası olacak: Rüzgarın hızının saatte 130 ila 140 kilometre arasında olacağı tahmin ediliyor. Ülkenin geri kalanında hızının saatte 75 ila 90 kilometre arasında olması beklenen rüzgarın oldukça kuvvetliden kuvvetliye doğru geçiş yapacağı beklenmekte.

Okullar erken kapanacak, uçak ve tren ve toplu taşıma seferleri iptal
Fırtına nedeniyle birçok okul bugün öğleden sonra derslere ara verileceğini açıkladı. 

Utrecht, Leiden ve Wageningen üniversiteleri, Amsterdam Yüksek okulu ve Rotterdam Yüksek okulu ve Friesland bölgesindeki okullar, öğrencilerin evlerine ulaşabilmeleri için derslere öğlen 12.00’de son verecek.

Hollanda Demiryolları NS ve Den Haag toplu taşıma şirketi HTM saat 14.00’den sonra, Rotterdam toplu taşıma şirketi RET ise saat 10.00’dan sonra araçların sefer yapmayacağını açıkladı.

Hollanda Kraliyet Havayolu KLM bugün öğleden sonra 170 seferin iptal edildiğini duyurdu.

ggd'ye bağlı test merkezlerinin de bugün kapalı olacağı bildirildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın