Sınıflarda telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yasaklanmasına karar verildi. Yasağa akıllı saatler ve tabletlerde dahil olacak. Öğrenciler ancak gerekli olan durumlarda cihazları kullanabilecek.

Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı tarafından yasağa ilişkin yapılan yazılı açıklamada, kararın eğitim kurumları ile yapılan görüşmeler sonucunda alındığı ve ortaokullar ile liseleri kapsadığı belirtildi. Üniversiteler yasak kapsamına alınmadı.

Açıklamada karar gerekçesi olarak telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıttığı ve öğrenme becerilerini zayıflattığı belirtilirken, akıllı saat ve tabletlerin de yasak kapsamına dahil edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Eğitim Bakanı Robbert Dijkgraaf’ın “Telefonlar hayatımızın her alanını ne kadar sarsıyor olursa olsun, sınıfta olmamaları gerekir. Öğrenciler konsantre olmak ve iyi şekilde öğrenmek için her imkana sahip olmalı. Araştırmalar cep telefonlarının bunu engellediğini gösteriyor. Öğrencileri bu duruma karşı korumalıyız." yorumuna yer verildi.

Bakanlık telefon yasağının nasıl uygulanacağını okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrencilere bıraktı. Sınıflarda telefonun tamamen yasaklanabileceği belirtilen açıklamada hastalık ve engellilik gibi istisnai durumlarda veya dersin içeriğine göre sınırlı kullanıma izin verilebileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, 1 Ocak 2024'te başlayacak uygulama eğer 2023-2024 eğitim dönemi sonunda istenilen başarıyı sağlayamazsa, gerekli düzenlemeyle yasalaştırılacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş