Hollanda Demiryolları personelinin geçtiğimiz hafta başlattığı grevin son günü bugün. Salı günü ülkenin orta kesimlerindeki kentlerde 24 saatlik greve giden işçiler bugün güney ve doğu bölgelerinde işi bırakıyor.

Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV) ve farklı sendikaların çağrısıyla geçen hafta çarşamba günü ülkenin kuzey bölgesinde başlayan 24 saatlik grev dalgasında, cuma günü Rotterdam ve Den Haag gibi büyük şehirlerin bulunduğu batı bölgesinde devam etti. 

Bu hafta Pazartesi günü Başkent Amsterdam'ın bulunduğu kuzey-batı bölgesinde devam eden 24 saatlik grevin ardından Salı günü ülkenin ortasında bulunan kentlerde 24 saatlik greve gidildi.

Bu hafta pazartesi gününden itibaren bölgesel olarak uygulanan iş bırakma eylemleri, diğer bölgeleri de olumsuz etkiledi. 

Çarşamba günü grev güney ve doğuda
Çarşamba günü Den Bosch, Breda, Venlo, Apeldoorn ve Hengelo şehirlerinden tren seferleri olmayacak. Normal şartlarda bu istasyonlara da uğrayan uluslararası trenler, istasyonlardan geçecek ama durmayacak.

Salı günü ülkede neredeyse durma noktasına gelen tren seferleri bugün yeniden başlatılmaya çalışılacak. NS tarafından yapılan açıklamada Çarşamba günü grev bölgesine yakın şehirlerde seferlere başlanacağı aktarıldı. Açıklamada trenlerin Rotterdam Central, Utrecht Central, Zwolle, Amersfoort, Geldermalsen, Dordrecht ve Driebergen-Zeist'ten hareket edeceği belirtildi.

Ülkesel eylem tehdidi
Sendikalar, ülkedeki enflasyonun yükselmesi ve alım gücünün düşmesi nedeniyle NS çalışanlarının aylık maaşının brüt 100 euro artırılmasını ve çalışanlara bir kereye mahsus 600 euro ödeme yapılmasını talep ediyor.

NS ise talebin fazla olduğunu belirterek Covid-19 krizi nedeniyle hala mali açıdan zor durumda olduklarını savunuyor.

FNV, grevlerden sonra NS'nin taleplerini kabul etmemesi halinde ulusal grevlerin yapılacağını duyurmuştu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın