NS personelinin ülkenin kuzey, batı ve kuzeybatısında düzenlediği büyük çaplı grevlerin ardından Salı günü sıra Orta Hollanda'ya geldi. Bugünkü grevin Hollanda'nın geri kalanı için önceki grevlerden daha da büyük sonuçları olacağı tahmin ediliyor. NS, Schiphol'a ulaşan seferler hariç ülke genelinde tren seferi yapılamayacağını duyurdu.

Hollanda Devlet Demiryolları (NS)  personelinin grevi, bugün ülkenin orta kesiminde devam ediyor. Demiryolları ağının en önemli bağlantı merkezi olan Utrecht’te bugün tren seferleri yapılmayacak.

NS sözcüsü deyim yerinde ise istasyonun “ölü” olduğunu dile getirirken, sabah saatlerinde bir avuç yolcunun istasyona geldiğini ve yolcuların büyük çoğunluğunun grevden haberdar oldukları izlenimini edindiğini dile getirdi.

Utrecht tren istasyonu ülkenin en önemli bağlantı merkezi. Bu nedenle Utrecht’te seferlerin durması diğer bütün bölgelerdeki tren seferlerinin de durması anlamına geliyor. 

NS; grevlerin başladığı tarihten bu yana yaptığı açıklamada olduğu gibi, bugün de yolcular için alternatif bir düzenleme yapılamayacağını, tren seferleri yerine otobüs seferlerinin düzenlenmeyeceğini duyurdu. 

Bugün sadece Amsterdam Centraal ile Schiphol tren istasyonları arasında her 15 dakikada bir tren seferi yapılacak.

Grev aynı zamanda uluslararası tren seferlerini de etkileyecek. Sadece Eurostar ve Thalys seferleri aynı düzende yapılacak. Diğer uluslararası tren seferleri yapılmayacak. Alphen aan den Rijn ve Gouda arasındaki güzergah haricinde bölgesel taşımacılık yapan diğer tren seferleri çalışmaya devam edecek.

Sendikalar ve NS arasında hala anlaşmaya varılamadı
İşçiler, sendikalar ve NS toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinden bir sonuç elde edemedi. Sendikalar personelin satın alma gücünü korumak için önemli bir ücret artış talebinde bulunuyor. 

NS yönetimi ise pandemi döneminin yarattığı ekonomik zararı bahane olarak göstererek bu isteği karşılayamayacağını belirtiyor. 

Yapılan bu karşılıklı açıklamalar görüşmelerin daha da çıkmaza girmesine neden oluyor.

Grev takvimi
Grev geçtiğimiz hafta Çarşamba günü (24 Ağustos) ülkenin kuzeyinde başladı. Grevin ilk gününde Friesland, Groningen ve Drenthe ile Flevoland ve Overijssel bölgelerinde tren seferleri durdu.

Cuma günü (26 Ağustos) sıra Güney Hollanda bölgesine geldi. Hem Güney Hollanda hem de bölge dışındaki seferler grev nedeniyle yapılamadı. Ülke genelinde yolcuların seyahat süreleri aktarmalar nedeniyle uzadı.

Pazartesi günü (29 Ağustos) Kuzey batı Hollanda'da neredeyse hiç tren yoktu. Sadece Schiphol Havaalanı'na giden seferler yapılabildi. Ancak aynı gün ülke genelinde seferler oldukça etkilendi. Utrecht Central ve Rotterdam Central'da saatte birkaç tren seferi iptal edilmek zorunda kalındı.

Grevlerin son ayağı bu hafta Çarşamba günü (31 Ağustos) yapılacak. Yarın ülkenin güneyi ve doğusundaki NS çalışanları işi bırakacak. 

Sendikalar NS tarafından tatmin edici bir toplu iş sözleşmesi gelmemesi halinde, ülke çapında genel bir grev hazırlığına girileceğini de belirtiyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın