Temsilciler Meclisi Sağlık sektöründe çalışanlara yönelik şiddet vakalarının artması nedeniyle, bu alanda değişiklik yapılarak, ihbar işlemlerinin kolaylaştırılması ve zanlılara yönelik daha ağır cezaların verilebilmesi için harekete geçti.

Sağlık alanında çalışan hemşire, doktor veya bakıcılar, hasta ve hasta yakınları tarafından darp edilip, şiddete maruz kaldığında, yaşanan vaka ile ilgili bireysel olarak ihbarda bulunuyor. Çoğu kurum bunu personeli için yapabilecek olsa da genelde bu yöntem pek kullanılmıyor. 

Uğradığı şiddete yönelik ihbar yapması gereken bir sağlık personeli için bu durum, aşırı zaman kaybı anlamına geliyor. Bir diğer nokta ise tutanakta bulunan sağlık personeline ait kişisel bilgilerin fail veya failler tarafından da görünür olması.

İşçi Partisi (PvdA) tarafından sunulan tasarı kabul edilmesi halinde, ihbarın sağlık personeli dışında çalıştığı kurum tarafından da verilebilmesinin önü açılacak ve bu işlem standart hale getirilecek. 

Tasarı ile ilgili açıklama yapan PvdA Milletvekili Julian Bushoff, tasarının VVD, D66 ve CDA tarafından da desteklendiğini belirtti. PVV de tasarıya destek vereceğini açıkladı.

Koalisyon ortağı CDA partisi Milletvekili Joba van den Berg polisin bu tür vakalarda daha kolay yöntemler seçmesi gerektiğini dile getirdi. Van den Berg "Sağlık çalışanlarına yönelik saldırganlığın kamera görüntüleri varsa, faillerin otomatik olarak saldırganlıkla mücadele eğitimi için çağrılmaları ve belki de para cezası almaları mümkün olmalıdır.” dedi. 

Tasarının bu akşam saatlerinde Uzun Süreli Bakım ve Spor Bakanı Conny Helder ile yapılacak meclis görüşmesinde gündeme geleceği belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.