Pazar araştırma şirketi GfK’nın yaptığı ve Algemeen Dagblad gazetesi tarafından haberleştirilen araştırma sonuçları, günlük alışveriş maliyetleri hakkında yapılan tahminlerin doğru çıkmadığını gösterdi. Fiyatlar bir yıl önceye göre daha pahalı ve bir türlü düşme trendine girmiyor. Uzmanlar, fiyatların uzun süre boyunca istikrarlı bir şekilde aynı seviyede kaldığını belirtiyor.

GfK'ya göre, 2022'nin ortalarından itibaren market ürünleri en az yüzde 12 daha pahalı hale geldi. Şirketin açıkladığı sonuçlara göre fiyatlar 2021 yılı ile kıyaslandığında yüzde 25 ila 30 arasında arttığı görülüyor. 

Supermarktscanner karşılaştırma sitesinin verilerinin değerlendirildiği GfK araştırmasına göre; Albert Heijn'de bir yıl önce 1 euroya alınan 500 gramlık margarin, son birkaç aydır 1,55 euroya satılıyor. 

Yine aynı marketteki bir yıl önce 1,20 euronun altında satılan dokuzlu rulo tuvalet kağıdı, Mart sonundan beri 4,95 euroya mal oluyor. 

Jumbo markette geçen yıl 80 sente satılan makarna ise bu yılın başından bu yana 1,20 euroya satılıyor. 

GfK'ya göre, elde edilen sonuçlar, fiyatların uzun süredir stabil olduğunu ve fiyatların düşeceği yönündeki önceki tahminlerin gerçekleşmediğini gösteriyor.

Araştırma bürosu, sıklıkla satın alınan elma, kıyma, bisküvi, diş macunu ve süt gibi ürünlerden oluşan 55 kalemlik bir alışveriş sepetinin fiyatını aylarca izleyerek, fiyat farkını ortaya koymaya çalışıyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Maria Lin Kim - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş