İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması, Hollanda’da da yırtılmasına sessiz kalmayan Müslümanlar, bu hafta Pazar günü Den Haag’da organize edilen sessiz yürüyüşte bir araya gelecek.

İslam düşmanlığına karşı 5 Şubat 2023 tarihinde yapılacak yürüyüş, saat 13:45’de Den Haag Oranjeplein’de başlayacak ve Bezuidenhoutseweg’deki Temsilciler Meclisi geçici binası önünde son bulacak.

Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya yürüyüşle ilgili SonHaber’e yaptığı açıklamada, Müslümanlığa karşı yapılan şiddet ve hakaretler ile özelikle Kur’an-ı Kerim yakarak Müslümanları hedef alan eylemleri kınamak için bir araya geleceğiz” dedi.

Hollanda’daki farklı kültürlerden Müslüman federasyonlar olarak bir araya geldiklerini belirten Çetinkaya, yürüyüşün son durağı olan Meclis’in önünde Kur’an-ı Kerim okunacağını ve konuşmalar yapılacağını, son olarak burada toplu namaz kılınacağını iletti.

Yürüyüşe Türk, Faslı ve diğer Müslüman gruplara ait camilerin büyük çoğunluğunun katılacağını belirten Çetinkaya, organizasyonun içerisinde İslami Kuruluşlar Federasyonu FIO ve İslam Organizasyonları Haaglanden Vakfı SIOR’un da yer aldığını dile getirdi. Çetinkaya yürüyüşün geniş tabanlı olarak yapıldığını aktardı.

“Sağduyulu davranmalı ve tepkimizi vermeliyiz”
Sağduyulu davranmak gerektiğine inandığını belirten Çetinkaya, Kuran’a karşı yapılan eylemlerin çoğunun provokasyon içerikli olduğunu dile getirdi. 

Bu tür saldırıların geçmişte var olduğunu ve gelecekte de olacağını belirten Çetinkaya, “Avrupa’da sağ ve ırkçılık giderek çoğalmakta. Bunun neticesinde de bu çirkin saldırılar yapılıyor. Dinimize saldırılara tepkisiz kalamayız. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa en azından sözlü olarak, yürüyüş olarak, bunu demokratik haklarımızı kullanarak tepki vermemiz gerekir. Bu nedenle bir araya geldik ve böyle bir girişimde bulunduk. Bu şekilde birlik ve beraberliğimizi de sağlamış olacağız” dedi.

Organizasyon Pazar günü yapılacak kınama eylemine katılacaklardan, hiç bir kuruluşun flaması, bayrak veya kurum ve kuruluşları temsil eden sembollerin taşınmamasını istedi.

Hollanda Den Haag Yuruyus Protesto 02

Hollanda Den Haag Yuruyus Protesto 01
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.