Her iki şirket de abonelik ücretlerine gelecek zammın her yıl yapılan enflasyon düzeltmesinden kaynaklandığını açıkladı. 1 Ekimden itibaren geçerli olacak zam miktarı için açıklama yapan Vodafone, bu zammın yüzde 10'luk enflasyon oranına bağlı olduğunu, bu oranın Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından belirlendiğini açıkladı.  KPN, Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasındaki dönem için yüzde 8,9 olarak belirlenen enflasyon oranına göre ayarlama yapılacağını açıkladı.

Şirketler enflasyona bağlı düzeltmeyi, indirim olmaksızın, abonelik ücreti üzerinden hesaplıyor. Ek hizmetlerin ve arama ücretlerinin fiyatları değişmiyor. Bunun yanı sıra abonelik ücretlerine getirilecek zam miktarları yalnızca 1 Temmuz 2023'ten önce abonelik satın almış müşteriler için geçerli olacak.

Telekom şirketlerinin uyguladığı enflasyon düzeltmesi, çoğu telefon ve internet sağlayıcısının genel şartlarının içerisinde yer almakta. "Bu tür bir düzenleme yılda bir kez yapılabiliyor. Bu nedenle, sözleşmeyi erken sona erdirebilmek için geçerli bir neden olarak sayılmıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş