Telegraaf gazetesinin Den Haag’a yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, önümüzdeki haftadan itibaren, şuanda kısıtlamaların gölgesinde yaşamaya çalışan birçok sektörün daha serbest hale geleceği, gece hayatının tekrar canlanacağı belirtildi.

Kaynaklara göre; kafe, bar ve restoranların açılış saatleri ve müşteri kapasiteleri artırılacak, 5 aydır kapalı olan gece kulüpleri açılacak. Ancak bunun yanı sıra diğer tüm seçeneklerin görüşüldüğünü belirten kaynaklar, tam olarak nasıl bir gevşetme olacağı konusunun net olmadığını belirtiyor.

Öte yandan; yiyecek-içecek sektöründe zorunlu olan bir buçuk metre mesafe ve müşterilerin oturma zorunluluğu kurallarının kaldırılacağı, ayrıca evden çalışma ve gün içinde en fazla dört kişiyi evde ağırlama tavsiyelerinin de kaldırılabileceği belirtiliyor.

Haberde; yetkililerin ‘enfeksiyonların artmaya devam ettiği ancak hastaneler ve yoğun bakım ünitelerindeki tablonun endişe verici olmadığını’ düşündüğü ve ‘nüfusun artık destekleyici 3. doz aşılar ve doğal bulaş yoluyla güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturduğu’ kanaatinde olduğu aktarıldı.

1G sistemi de görüşülüyor 
Öte yandan bazı sektörler için 1G uygulamasının üzerinde durulduğu belirtiliyor. Bu uygulama kabul edilirse, belirlenen sektörlerde aşılı veya aşısız olmasına bakılmaksızın herkesten test sonucu istenecek.

Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, daha önce yaptığı bir açıklamada, 1G sistemiyle gece hayatının açılıp açılamayacağını araştırmak istediğini belirtmişti. Gece kulüpleri ise bu hafta sonunda eylem yapmaya ve kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Hafta sonu toplantı ile geçecek
Salgın Yönetim Ekibi (OMT) bu hafta Cuma günü toplanacak. Hafta sonunda da korona tedbirleri ile ilgili yetkililerin Catshuis’da bir araya gelmesi bekleniyor. Sağlık Bakanı Ernst Kuipers, alınan yeni dönem kararlarını önümüzdeki hafta Salı günü düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacak.  

Başbakan Mark Rutte ilk kez Salı günü yapılacak basın toplantısına katılmayacak. Başbakan’ın basın toplantısının olduğu saatlerde, Senato’da (Eerste Kamer) ayrı bir toplantıya katılması bekleniyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın