Drenthe Eyaleti Weiteveen'de Salı sabahı gerçekleşen cinayette 38 yaşındaki bir adam ve 44 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak aynı köyden 50 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Yaşanan olay tüm köyde şaşkınlık ve üzüntü yarattı. 

Cinayetin, aynı köyden 50 yaşındaki Richard K. isimli bir kişi tarafından işlendiği belirtiliyor. Polis olayla ilgili bir kişiyi gözaltına alındığını açıkladı ancak zanlı hakkında bilgi vermedi. Yerel kaynaklara göre cinayetin yapılan bir ev satışından sonra ortaya çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirtildi. Savcılık soruşturmanın devam ettiğini belirterek aileler arasındaki anlaşmazlık konusunda bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Ölen Polonyalı adamın kardeşi basına yaptığı açıklamada, çiftin köyden taşınmayı planladığını ve komşuları ile sorunlar yaşadığı için bölgeden ayrılmak istediklerini belirtti.

Olayla ilgili ilk video: "Korkunç bir şey yaptım"
Weiteveen'den bir adamın Facebook'ta paylaştığı ve kanlı elleriyle çektiği bir videoda, bir konutun satışı hakkında uzun süreli bir anlaşmazlık sonrası korkunç bir şey yaptığını belirtmesi üzerine harekete geçen polis, 50 yaşındaki Richard K. isimli bir kişiyi gözaltına aldı.

Sosyal medyada yayınlanan videoda adam, yıllardır rahatsız edildiğini belirtiyor ve sonra 'çok kötü bir şey' yaptığını anlatıyor. Ailesinin, bu anlaşmazlıktan zarar gördüğünü ve kendisinin "geri kalan ömrünü hapiste geçirmeye" razı olduğunu belirten adam, polis ve hukuk sisteminin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını vurguluyor.

Ev 2022’de satılmış
Tapu kayıtlarına göre, Richard K. evini 2022 sonunda 750.000 euroya Przemyslaw Czerniawski (38) ve eşi Ineke Mussche'ye (44) sattı. Ancak yerel kaynaklara göre bu tarihten sonra çift ve Richard K. arasında uzun süren bir anlaşmazlık yaşandı.  Weiteveen sakinleri, bu çiftin ilkokul çağındaki bir oğlu ve kızı olduğunu belirtiyor.

Weiteveen sakinleri arasında da bilinen bu anlaşmazlığın ilk olarak geçen yıl eylül ayında başladığı belirtiliyor. Yapılan açıklamalarda Richard K.’nin karısı ve iki çocuğu ile birlikte yaşadığı, 'zararsız bir adam' olduğu ve tehditlere maruz kaldığını sıkça dile getirdiği aktarılıyor.

İkinci video: Ciddi tehditler alıyorduk
Olaydan sonra internet üzerinden ikinci bir video daha ortaya çıktı. Richard’ın eşi tarafından yayınlanan videoda, bir kadın gözyaşları içinde Richard'ın videosunu izlediğini ve konut satışı üzerine bir anlaşmazlık yaşandığını belirtiyor. Kadın, çocuklarının ciddi tehditler aldığını ve kendilerinin de aşırı rahatsız edildiklerini söylüyor.

Kadın, videoda kocasını başka düşüncelere sevk etmeye ve durumu polise bırakmaya çalıştığını, ancak Richard'ın kontrolden çıkıp olay yerine gittiğini anlatırken Polonyalı adamın muhtemelen Richard'ı bir silahla tehdit ettiğini iddia ediyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Zanlının yakalanma anı/Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.