Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yayınlanan verilere göre mayıs ayında satılık konut fiyatlarındaki düşüş oranı, bir önceki aya göre daha fazla. Nisan ayında, satılık konutlar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.4 daha ucuzdu. Bir konutun ortalama fiyatı ise geçen ay 403.913 euro civarındaydı.

Hollanda’da Ağustos 2022'den bu yana, satılık konut fiyatları hemen hemen her ay düşüş yaşıyor. Bu durum, kısmen, ipotek faizlerinin yükselmesinden kaynaklanıyor. Bu yüzden ev alıcıları daha az kredi alabiliyor.

Konut satışı düştü
Sahibi değişen konut sayısı da düşüyor. Elde edilen verilere göre, geçen ay 15.099 konut satıldı. Bu, bir önceki yıla kıyasla yüzde 4'ten fazla düşüş anlamına geliyor. 2023 yılının ilk beş ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 10 daha az konut satıldı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş