Hollanda Meteoroloji enstitüsü KNMI, bugün ülkenin kuzey ve batısında etkili olacak aşırı rüzgar için sarı kodlu uyarı yayınladı. Rüzgarın şiddetinin 90 km.’ye kadar çıkabileceği belirtildi.

KNMI tarafından yapılan açıklamada, kıyı kesimlerde rüzgar şiddetinin 7 ila 8 arasında seyredeceği, rüzgar hızının saatte 75 ila 90 km.’ye kadar çıkabileceği bildirildi.

KNMI uyarısında, trafiğe çıkacaklar ve açık hava etkinliklerine katılacakların çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Sarı kod, saat 9'dan itibaren Waddeneilanden ve Noord-Holland'da, saat 10'dan itibaren Friesland, Flevoland ve Zuid-Holland'da ve saat 12:00’den itibaren de Groningen bölgesinde geçerli olacak.

Sarı kod gün boyunca geçerli olacak, akşam saatlerinde rüzgarın şiddetinin azalması bekleniyor.

Özellikle sabah saatlerinde etkili olan yağmur ve buna eşlik eden fırtına nedeniyle ANWB’den de bir uyarı yayınlandı. Saat 8:00 civarında tüm ülke genelinde trafik sıkışıklığının oluşmaya başladığını belirten kurum, sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

Öğleden sonra güneş yer yer kendini gösterecek. Gün içerisinde batı bölgelerinde sıcaklıklar 11 dereceye, güney doğuda ise 16 dereceye kadar çıkacak. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.