Konut Bakanı Hugo de Jonge, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kira sınırının ortadan kalkacağını ve yaş sınırının düşürüleceğini bildirdi. Bakan bu değişiklikle birlikte daha fazla vatandaşın bu kira yardımından faydalanabileceğini belirtti.

Bakan Hugo de Jonge tarafından sunulan yeni uygulamaya göre kira yardımı ödeneği sisteminde yer alan “azami kira bedeli” maddesi kaldırılacak. Şuana kadar geçerli kurala göre kira bedeli 808 euronun üzerinde olan kişiler kira yardımından faydalanamıyordu. 

Bakanın yaptığı açıklamaya göre 21 yaş ve üzerindeki gençler de kira yardımından yararlanabilecek ve gelir sınırı uygulaması halen geçerli olacak.

De Jonge, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Yardım sistemini basitleştirmemiz gerekiyor, ancak bunu söylemek yapmaktan daha kolay,” dedi. Konut kira yardımı ödeneğinin yenilenmesinin bir ara adım olarak tasarlandığını belirten De Jonge, bu aşamanın dahi kolay ve basit olmadığını dile getirdi.

Elde edilen verilere göre şuanda Hollanda’da 1,5 milyon vatandaş kira yardımından faydalanmakta. Uygulamada yapılan değişiklikle birlikte 116 bin vatandaşın daha kira yardımından yararlanacağı tahmin edilmekte. 

Ödenek sistemi
Koalisyon anlaşmasında ödenek sisteminin aşamalı olarak kaldırılması kararlaştırıldı. Kaldırılması düşünülen sistemde kira, çocuk bakım ödeneği ve sağlık yardımı ödenekleri yer almakta. 

Bu değişikliğin ilk adımlarından birisi de kira ödeneğini belirlerken, insanların fiilen ödediği kiraya değil, ortalama miktarlara dayandırılması olacaktı ancak aralarında Danıştay’ın da olduğu çeşitli çevreler tarafından yoğun olarak eleştirildi. Dolayısıyla bu plan yeni yasa tasarısında rafa kaldırıldı. 

Bakan de Jonge yaptığı açıklamada farklı bir ödenek sistemi için yürütülen çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.