Çarşamba akşam saatlerinden beri kendisinden haber alınamayan ve geniş bir araştırma ekibi tarafından aranan 9 yaşındaki Gino van der Straeten ile ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Limburg polisinden yapılan açıklamada Cuma gününü cumartesiye bağlayan gece saatlerinde Geleen’de ikamet eden bir adamın kendi evinde gözaltına alındığı belirtildi.

Soruşturmanın halen devam ettiğini aktaran polis yetkilileri yakalanan kişi ile ilgili daha fazla detay vermedi. Polis Gino’nun aranmasına halen devam edildiğini aktardı.

Dün akşam Gino’nun kaybolduğu alandaki aramalara katılan Gaziler Arama Ekibi üyeleri Gino’ya ait olduğu düşünülen bazı eşyalara rastladı. Polis bulunan eşyalar hakkında açıklama yapmadı sadece incelemek için merkeze götürüldüğünü duyurdu.

Çarşamba gününden beri kayıp
Aslında annesiyle birlikte Maastricht'te yaşayan Gino, annesi hasta olduğu için Kerkrade’de ikamet eden 32 yaşındaki kız kardeşinin yanında kalıyordu. Çarşamba günü oynamak için evden çıkan Gino son olarak evin yakınlarındaki oyun alanında görüldü. Gino aynı gün saat 19:30’dan itibaren kayıp.

Kayıp çocuğun 21 yaşındaki diğer ablasının verdiği beyana göre Gino hakkında bilinen detaylar şu şekilde:

  • 1,30 m. boyunda, sarı saçlı ve mavi gözlü.
  • Kaybolduğu anda üzerindeki kıyafetler: Siyah kollu kırmızı Jordan marka bir ceket, açık gri kot pantolon, kırmızı Nike şapka ve beyaz tabanlı yeşil Nike marka ayakkabılar 
  • Yanında bulunan eşyalar: Tutacak yerleri ve ayak basılacak tabanı kırmızı, siyah bir kaykay 

Yürütülen soruşturmada Perşembe akşamı, Gino'nun Çarşamba akşamı kaybolduğu yerden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Landgraaf'ta bir futbol sahasında terk edilmiş bir kaykay bulundu. Polis muhtemelen bu kaykayın Gino’ya ait olduğunu düşünüyor.

Gino’nun kayboluşunun ardından başlatılan arama çalışmalarında Amber Alert uyarısı verildi. Bunun yanı sıra Alman emniyet güçleri de kayıp çocuk hakkında haberdar edildi.

Bilgisi olan irtibata geçsin!

Polis olayla ilgili bilgisi olan veya Gino’yu görenlerin derhal  0800-6070 numaralı telefondan veya politie.nl/ gezocht-en-vermist üzerinden emniyet güçleri ile irtibata geçmesi uyarısında bulundu.

gino

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın