Çarşambayı perşembeye bağlayan gece saatlerinde oyun oynadığı park alanından kaybolan 9 yaşındaki Gino van der Straeten’a ait olduğu düşünülen bir kaykay bulundu.

Polis; kaykayın perşembe akşamı saat 20:30 sularında Landgraaf’daki bir futbol sahası ile yüzme havuzuna yakın bir arazide bulunduğunu bildirdi.  Olay mahallinde özel bir ekip iz ve ipuçları aradı.

Hayatından endişe duyuluyor
Limburg polis soruşturma ekibi başkanı Danny Frijters tarafından Maastricht'te verilen basın toplantısında, Gino’nun yaşayıp yaşamadığı hakkında endişelerin arttığı kaydedildi. 

Frijters vatandaşlara seslenerek, ne kadar küçük olursa olsun Gino hakkında bilgisi olan herkesi emniyet güçleri ile irtibata geçmesi için çağrı yaptı.

Perşembe akşamı Landgraaf'ta bulunan kaykaydan sonra yaklaşık 90 gönüllüden oluşan bir ekip, geç saatlere kadar kayıp Gino'yu aradı

Landgraaf’taki aramaya Almanya'dan gelen özel bir ekip de dahil oldu. Alman grubun insan arama ve tıbbi yardım sağlama konusunda uzmanlaşmış NRW Medical Service ekibi olduğu ve yanlarında getirdikleri arama köpekleriyle tüm bölgeyi taradığı aktarıldı.

Gino ile aynı parktaki adam aranıyor!
Politie.nl sitesinde yapılan bir uyarıda ise Gino’nun Çarşamba akşamı Kerkrade Hertogenlaan ve Zonstraat yakınındaki oyun alanından kaybolduğu saatlerde aynı parkta 3 çocuk ve bir adamın futbol oynadığının tespit edildiği belirtildi. 

Polis çağrısında bu 3 çocuğa ulaşıldığı ancak bahse konu adamın kim olduğunun henüz bilinmediği kaydedildi.

Polis; Gino’nun kaybolduğu anda parkta olan adama çağrı yaparak, acilen emniyet güçleri ile irtibata geçmesini istedi. Bunun yanı sıra mahalle sakinlerine ve o saatte park yakınında bulunan kişilere de çağrı yapılarak, bu adam ile ilgili bilgi sahibi olanların arandığı duyuruldu.

Gino akşam saatlerinde kayboldu
Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece saat 00:30 sıralarında yapılan ihbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, küçük çocuğu helikopter ve dronlarla aramaya başladı. Aynı saatlerde bölge sakinlerine Burgernet üzerinden de mesaj gönderildi.

Yapılan uyarılarda Gino’nun en son 19:30 ile 20:30 saatleri arasında Kerkrade’de Hertogenlaan ve Zonstraat arasındaki park alanında görüldüğü aktarıldı.

Gino’nun 21 yaşındaki ablası tarafından yapılan açıklamada, kardeşi anneleri hasta olduğu için son bir haftadır Kerkrade’de ikamet eden 31 yaşındaki diğer ablasının yanında kalıyordu. 

Polis açıklamasında bölge sakinleri ve tanıklarla görüşüldüğü ayrıca bölgedeki kamara kayıtlarının incelendiği belirtildi. Alman polisinin de Gino’nun kayıp olduğu ile ilgili bilgilendirildiği kaydedildi. 

Gino hakkında bilinen detaylar:

gino

Gino: 1,30 m. boyunda, sarı saçlı ve mavi gözlü.
Kaybolduğu anda üzerinde olan kıyafetler: Siyah kollu kırmızı Jordan marka bir ceket, açık gri kot pantolon, kırmızı Nike şapka ve beyaz tabanlı yeşil ayakkabılar
Yanında bulunan eşyalar: Gino parka yanında tutacak yerleri kırmızı, ayak basılan tabanı siyah bir kaykayla gitti. 

Bilgisi olan irtibata geçsin!
Polis olayla ilgili bilgisi olan veya Gino’yu görenlerin derhal  0800-6070 numaralı telefondan veya politie.nl/ gezocht-en-vermist üzerinden emniyet güçleri ile irtibata geçmesi uyarısında bulundu.

Foto: Video Screenshot

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın