Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA) Cumartesi günü yayınladığı bir bildiride Karvan Cévitam ve Peijnenburg şirketlerinin bazı ürünler nedeniyle güvenlik uyarısı yayınladığı belirtildi. Her iki şirket de yaptıkları açıklamalarda bazı ürünlerin kullanılmaması uyarısında bulundu.

Peijnenburg zencefilli kahvaltı kekleri
Peijnenburg firması tarafından yapılan açıklamada, 14 Şubat tarihinden itibaren Albert Heijn, PLUS, Hoogvliet ve Picnic mağazalarında satılan zencefilli kahvaltı keklerinde plastik parçaları bulunduğu belirtildi. Plastik parçalarının mısır nişastası yoluyla keke karışmış olabileceği belirtildi.

Şirket keklerin tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Satın alım bedelinin geri iadesi için ambalajın, son kullanma tarihi ve barkodunun fotoğrafını çekerek, adınız ve IBAN banka bilgilerinizle birlikte [email protected] adresine mail göndermeniz gerekmekte. 

Geri çağırma aşağıdaki ürünler için geçerli:
peijnenburg
Peijnenburg Glutenvrije Ontbijtkoek
Son kullanma tarihi
20-04-2023, 
EAN kodu: 8710397281556 
Satıldığı mağazalar: Albert Heijn, PLUS, Hoogvliet ve Picnic

Peijnenburg ontbijtkoek glutenvrij parelkandij
Son kullanma tarihi
04-05-2023, 
EAN kodu: 8710397131646 
Satıldığı mağazalar: Albert Heijn

Karvan Cévitam şurupları
Karvan Cévitam girması tarafından yapılan açıklamada, Karvan Cévitam Original şurupları ve Karvan Cévitam şeker ilavesiz (%0 İlave şeker) şurupların geri çağrıldığı duyuruldu. Şirket açıklamasında, 600 ml.’lik paketlerin iç yüzeyini kaplayan folyonun yerinden çıkarak içeceğin içine karıştığı belirtildi. 

Şirket paket içerisinde kullanılan folyoların gıda güvenliğine uygun olduğunu ancak her hangi bir risico ile karşılaşılmasını önlemek için ürünleri geri toplattığını açıkladı. 

Açıklamada; listede bulunan ve daha önce satın alınan ürünlerin satın alım bedelinin geri ödenmesi için kutuların kapağının üzerinde bulunan son kullanma tarihi ve parti kodunun fotoğrafını çekerek, adınız, adresiniz ve IBAN banka bilgileriniz ile birlikte [email protected] mail adresine göndermeniz gerektiği belirtildi. 

Geri çağırma aşağıdaki ürünler için geçerli:
Karvan Cevitam
Geri çağırma işlemi, son kullanma tarihleri Eylül 2023 veya Aralık 2023'e kadar olan tüm Karvan Cévitam Original şurupları ve Karvan Cévitam şeker ilavesiz şurupları için geçerli.

Son kullanma tarihi Ocak-Aralık 2023     
Karvan Cévitam Original Sinaasappel 600ml    
Karvan Cévitam Original Bosvruchten 600 ml    
Karvan Cévitam Original Cassis 600 ml    
Karvan Cévitam Original Grenadine 600 ml    
Karvan Cévitam Original Framboos 600 ml    
Karvan Cévitam Original Aardbei 600 ml    

Son Kullanma tarihi Ocak-Eylül 2023 
Tüm Karvan Cevitam 0% şeker ilavesiz 600 ml ürünler 
Karvan Cévitam Original Ice Tea Peach 600 ml
Karvan Cévitam Original Citroen 600 ml
Karvan Cévitam Original Tropical 600 ml
Karvan Cévitam Original Multivruchten 600 ml
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş