Bilgi merkezi Rutgers’in, Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ve Merkezi İstatistik Bürosu  (CBS) işbirliğinde 15 binden fazla kadın ve erkeğin deneyimlerine ilişkin bir araştırma yürüttü. Araştırma sonuçları kadına karşı cinsel taciz ve tecavüz olaylarının oldukça yüksek olduğunu gösterdi. Bu tür sınır aşan davranışlara maruz kalan erkeklerin sayısı da dikkat çekti.

Araştırmaya göre katılımcı kadınların yarısından biraz fazlası cinsel içerikli sınır aşan davranışlarla karşı karşıya kaldığını veya bu tür eylemlere zorlandığını belirtiyor. Yaklaşık her beş erkekten biri de bu tür davranışlara maruz kalmış durumda.

Kadınların neredeyse dörtte biri ve erkeklerin yüzde 5'i çoğunlukla 18 ila 21 yaşlarındayken, cinsel ilişkiye girmeye zorlandıklarını belirtiyor. Kadınların yaklaşık yüzde 44'ü ve erkeklerin yüzde 9'u kötü cinsel yorumlar aldığını belirtiyor.

Rutgers altı yıl önce yapılan bir önceki anket de benzer rakamlar elde edildiğini, rakamların aynı kaldığını, ancak hala çok yaygın şekilde bu tür eylemlerin yaşandığını belirtiyor.

Failler genellikle erkek
Sınır ötesi davranışlarda faillerin genellikle erkeklerden oluştuğu belirtiliyor. Bir kadın mağdur olduğunda, failin neredeyse her zaman bir erkek olduğu belirtilen araştırma sonucunda, bir erkeğe yönelik vakaların yarısından fazlasında da erkek faille karşılaşıldığına dikkat çekiliyor. 

Araştırmada fail ve mağdurun genellikle birbirlerini tanıdığı belirtilirken, “Kadınlarda bu genellikle partnerleri ya da eski partnerleri, erkeklerde ise mahalleden bir tanıdıkları oluyor” şeklinde açıklandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş