Hükümet işgücü piyasasındaki savunmasız kişilere destek olmak için 70 milyon euro bütçe ayırdı. Bütçeden bu kişileri işe alan işyerleri faydalanacak.

İş gücü piyasasından kopmuş bireyleri işe alarak tekrar bu piyasaya dahil eden işletmeler, hükümetten bu konuda sübvansiyon alacak.

Avrupa Sosyal Fonu (ESF+) tarafından oluşturulan projede, iş imkanlarını desteklemek, insanları (daha iyi) bir işe yerleştirmek ve AB vatandaşları için daha adil iş fırsatları sağlamak amaçlanıyor. 

İş bulmak veya sürdürmek konusunda zorluk çeken kişilere destek vermek amacıyla oluşturulan projeden, işgücü piyasasından uzak kalan ve tekrar bu piyasaya girmekte zorlanan kişilerin yanı sıra Ukrayna'dan gelen mülteciler veya oturum izni olan diğer mültecileri işe alan işletmeler de bu sübvansiyondan yararlanabilecek

Proje kapsamında sağlanan sübvansiyonlar, eğitim ve maaş maliyetlerinin yanı sıra, çalışanların yaşam, bakım, finans ve fiziksel veya psikolojik sağlığı gibi iş dışı alanlarda desteklenmesi için de kullanılabilecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Scott Graham - Unsplash 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş