HOLLANDA

Hollanda’da ırkçı Pegida’dan yeni kışkırtma: Rotterdam’da Kuran yakacağız!

Abone Ol

Merkezi Almanya’da bulunan Pegida (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar) isimli aşırı ırkçı ve İslam karşıtı örgüt, bu hafta cumartesi günü Rotterdam’da bir gösteri planladığını duyurdu. Örgütten yapılan açıklamada “Bu hafta sonu başörtüsü değil istasyonda Kuran yanacak” dendi.

C40 Belediye Başkanları Zirvesi için Arjantin'de bulunan Belediye Başkanı Aboutaleb'in yerine açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Robert Simons, önümüzdeki Cumartesi saat 14.00'te Stationsplein'de gerçekleşecek olan gösteriden haberdar olduğunu duyurdu. 

Simons yasa gereği gösteri yapma hakkının bulunduğunu belirtirken, dün akşam yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Savcılığı bunun üzerinde çalışıyor. Onların tavsiyelerini beklemek zorundayım.” şeklinde konuştu. 

Pegida, gösteriyi 'Kur'an aracılığıyla başkalarına karşı nefretin kaşıkla beslendiğini açıkça ortaya koymak' başlığı altında organize ediyor. Elde edilen bilgilere göre örgüt cumartesi günü saat 14:00 ile 14:30 arasında sadece 10 kişilik bir grup halinde gösteri yapabilecek.

Birkaç ay önce Pegida'dan gelen bir açıklama yine çok fazla kargaşaya neden oldu. Örgüt, Charlois'deki Laleli Camii'nin önünde domuz mangalı yapmak istediğini duyurdu ancak cami önünde toplanan yüzlerce kişi örgütün eylemini yapmasını engelledi. Pegida üyeleri güvenliklerinin bulunmadığı nedeniyle eylemden vaz geçti.

Rotterdam Belediyesinin Pegida’ya gönderdiği mektup:

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol