Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, çevreci eylemcilerin düzenlediği protestoda polis, fosil yakıt kullanımının durdurulması çağrısında bulunan 1579 iklim aktivisti gözaltına aldı. 

Eylemciler, Hollanda'nın idari başkenti olan Lahey'de, parlamentoya giden A12 ana yolunun son kısmını kapatarak, trafiği durdurdular.

"Yok Oluş İsyanı (Extinction Rebellion)" adlı çevreci grup, hükümetin fosil yakıt politikasını protesto etmek için bu eylemi düzenledi. Göstericiler, "Fosil yakıt endüstrisine sübvansiyon vermeyi durdur", "Dünyaya iyi davran" ve "Fosil olma, aptal" yazılı pankartlarla yolda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylem yerinin gösteriye yasak bölge ilan edilmesinin ardından, polis göstericilere tazyikli suyla müdahale etti ve yolu terk etmeyenleri gözaltına aldı. Birbirlerine bağlı olan bazı eylemciler ise demir kesme makaslarıyla ayrıldı.

Den Haag polisi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 1579 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Ayrıca, bir aktivistin gözaltına alınması sırasında bir polis memurunun ısırıldığı ve yaralanan polisin tedavi altında olduğu bilgisi paylaşıldı.

Aynı yolun son kısmını daha önce de altı kez kapatan Extinction Rebellion grubu, en son 12 Mart'ta bu eylemi gerçekleştirmiş ve o zaman da yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran