İsveç  merkezli mağaza zinciri Ikea, Hollanda’daki mağazalarının kapanış saatlerinde değişikliğe gitti. Şirket 1 Eylülden itibaren hafta arası günlerde mesai saatlerinin akşam saat 21:00’den 20:00’ye değiştirildiğini açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada hafta sonlarında ise kapanış saatlerinin 19:00’a çekildiği belirtildi. Sadecde Delft’te bulunan Ikea mağazası hafta içinde 21:00’e kadar açık kalacak.

Basına baçıklama yapan bir Ikea sözcüsü, kapanış saatlerindeki değişikliğin personel açığından kaynaklanmadığını belirtti. Sözcü akşam saatlerinde mağazaya gelen müşteri sayısının azlığı göz önüne alınarak bu karara varıldığını aktardı.

Sözcü IKEA, çalışma saatlerinin her yıl gözden geçirildiği belirtirken, “Müşterilerimizin ihtiyaçları, tercihleri ve alışveriş davranışları değişiyor. Satın alımların yalnızca küçük bir kısmının akşam saatlerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Ayrıca akşam saatlerinde genellikle daha az yeni müşteri geliyor.” şeklinde ifade etti.

Foto: Adam Kolmacka - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın