Geçen hafta, göçmen politikası üzerinde koalisyon ortakları arasında anlaşma sağlanamaması, hükümetin düşmesine yol açtı. Trouw gazetesinde yer alan bir haberde ise bu durumun milyonlarca kişinin gelirini etkileyeceğine ve ülkedeki yoksulluğun artacağına neden olacağına dikkat çekildi.

Gazetenin haberine göre hükümetin düşmesi ile birlikte, geçici olarak yürürlüğe giren ek enerji yardımı ve sağlık ödeneğinin artırılması gibi konular da şimdilik rafa kaldırıldı. Haberde bu durumun ülkedeki yoksulluğun artacağına işaret ettiği ve milyonlarca düşük gelirli bireyi etkileyeceği vurgulandı.

Haberde uzmanların daha önceden asgari ücret ve sosyal ödenek miktarlarını artırılması gerektiği şeklindeki uyarıları hatırlatıldı.

Temsilciler Meclisi tarafından görevlendirilen ve Hollanda'daki geçim garantisi üzerinde çalışan Sosyal Asgari Komisyonu tarafından yakın zamanda açıklanan bir tespite göre düşük gelirli vatandaşların aylık gelirlerinde 100 ila 500 euro arası bir azalma yaşanacak. Özellikle çocuklu aileler daha zor durumda kalacak.

Şu anda görev alan geçici hükümetin gerekli düzenlemeler için, örneğin yeni bir ek enerji ödeneği gibi,  karar verme yetkisinin bulunmaması durumu kötüleştirecek. Gazeteye göre yaklaşık 1 milyon kişi zor durumda kalacak.

Haberde geçici hükümetin belediyelerin yoksulluk artması konusunda yaptığı çağrıya olumlu yanıt verdiği ancak nasıl bir çözüm bulunacağı konusunda durumun belirsizliğinin halen devam ettiği kaydedildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş