Elektrik ve gaz şirketleri derneği Netbeheer Nederland, bu hafta yaptığı bir açıklamada birçok kişinin yüksek enerji fiyatları nedeniyle aboneliğinin iptal edilme riski ile karşı karşıya kalındığını açıkladı. Direktör Hans-Peter Oskam mecliste yaptığı açıklamada enerji şirketlerinin bir milyon aboneliği sonlandırmak zorunda kalmasını korkulan en büyük felaket senaryosu olarak nitelendirdi.

Hem kabine hem de diğer parti vekilleri durumu endişe verici olarak buluyor. Bu nedenle Yoksulluk Politikası Bakanı Carola Schouten ve Enerji Bakanı Rob Jetten bugün enerji şirketleri ile toplantı yapacak.

Tüm seçenekler masada
“İnsanlar bu kış soğukta kalmamalı” diyen Bakan Schouten'e göre temel ilke, mevcut durum nedeniyle gerçekten başı belaya giren kişilerin kesintiye uğramasının önüne geçilmesi.

Bakan Jetten ise benzer açıklamalarda bulundu ve “İstediğiniz son şey insanların enerjilerinin kesilmesidir.” şeklinde ifade kullandı. 

Tüm seçeneklerin masaya yatırılacağını sözlerine ekleyen Bakan Jetten, hükümetin her şeyden önce en çok etkilenen insanlara yardım etmeye çalışacağını dile getirdi. Bakan gerekli olması halinde, kabinenin enerji şirketlerine yardım etmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Korkulan en büyük felaket senaryosu
Hollanda'daki tüm elektrik ve gaz şebekesi operatörlerinin birliği olan Netbeheer Nederland direktörü Rob Oskam hafta içinde mecliste yaptığı açıklamada, enerji şirketinden gelen aboneliği kapatma talebini yasal olarak uygulamak zorunda olduklarını dile getirmiş, “Elbette kimseyi kapatmak istemiyoruz. Birlikte anlaşmalar yapmalıyız.” demişti. 

Oskam bu konuda hem siyasilere hem de enerji şirketlerine seslenerek birlikte çözüm üretilmesi çağrısında bulunmuştu.

Netbeheer direktörü açıklamasında; Merkezi Planlama Bürosu'nun yayınladığı stres testini referans olarak göstererek, 670.000 ila 1.2 milyon hanenin gaz ve elektrik faturaları ödemekte zorlandığını hatırlattı.

Oskam milletvekillerine "Çok açık konuşayım; en büyük felaket senaryomuz, şebekenin 2030'daki kapasitesi değil, bu kış. En büyük felaket senaryomuz, bu kış sonuna kadar bir milyon haneyi kapatmak zorunda kalmamız.” dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.