Hollanda’yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası Amsterdam Schiphol Havalimanında yüzlerce uçuşun gecikmeli yapılmasına onlarca uçuşun ise iptaline neden oldu. Havalimanı, günün geri kalanında uçuş programında aksamalar yaşanacağı uyarısı yaptı.

Hangi havayollarında, kaç uçuşun ertelendiği veya iptal edildiği henüz netleşmiş değil.

Schiphol'un internet sitesinde KLM'nin Brüksel, Londra, Helsinki ve Lüksemburg uçuşlarının iptal edildiği belirtildi. Bükreş ve Frankfurt uçuşlarında gecikme yaşandı.

Türk Hava Yollarının İstanbul’a gidecek üç seferinde ise kapı değişikliği yapıldı. Bu gecikme ve iptallerin hava şartlarından dolayı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Rotterdam The Hague Havalimanı ve Eindhoven Havalimanı'nda herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtildi. Rotterdam Havalimanı sözcüsü, "Kar nedeniyle hiçbir sorun yaşamıyoruz" açıklamasında bulundu. Sözcü sadece bir uçağın teknik bir arıza nedeniyle gecikme yaşadığını belirtti.

Meteoroloji Enstitüsü KNMI daha önce, yollardaki kar kalıntıları ve buzun kayganlığa neden olabileceği uyarısında bulunmuş tüm ülke için sarı kodlu uyarının geçerli olduğunu açıklamıştı.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Amsterdam Schiphol Havalimanı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.