İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un bu hafta Pazar günü Ulusal Holokost Müzesi'nin açılışına katılması halkı ikiye böldü. 200 caminin bağlı olduğu 7 büyük İslami kuruluş platformu olan "K7" Kral Willem Alexander’a bu ziyareti kabul etmeme çağrısı yaptı. Konu ile ilgili yapılan bir ankette ise halkın neredeyse yarısının aynı görüşte olduğu ortaya çıktı.

Hollanda’da sağ koalisyon kuruldu: Yeni başbakan kim olacak? Hollanda’da sağ koalisyon kuruldu: Yeni başbakan kim olacak?

Hart van Nederland tarafından yapılan bir ankette katılanların yaklaşık yüzde 45'i kralın ziyaretten kaçınması gerektiğini,  yüzde 40'ı ise Kral'ın İsrail Cumhurbaşkanı'nın katılacağı resepsiyonda bulunması gerektiğini düşünüyor.

Gösteriler düzenlenecek
Pazar günü Amsterdam'da çeşitli gösteriler düzenleneceği duyuruldu. Bazı Müslüman kuruluşlardan yapılan açıklamalarda 10 Mart Pazar günü Tarih: 10 Mart saat 11:00’de Waterlooplein’da toplanılarak protesto yapılacağı belirtildi.

Bunun yanı sıra Yahudi örgütü Eren Rav da "Filistinlilere yönelik soykırımı teşvik edeceğini" iddia ettiği Herzog'un gelişine karşı olduklarını ve Pazar günü gösteri düzenleyeceklerini açıkladı.

‘K7’ Açıklaması
Yedi büyük İslami kuruluştan oluşan K7 platformu Cuma günü yayınladığı basın bildirisinde Herzog’un ziyaretinin Filistin halkının durumuna duyarlı olan ve adaleti önemseyen herkes için kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Herzog'un Gazze'de yaşayanlara "terörist" muamelesi yaparak ölümlerini meşrulaştırdığı ifade edilen K7 açıklamasında, "Gazze'deki masum çocuklara, babalara, annelere terörist muamelesi yapılması gerektiğini söyleyen ve bu şekilde ölümlerini meşrulaştıran devlet başkanı olan bir kişinin, Hollanda hükümetinden hiç kimse tarafından hoş karşılanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Kralımız tarafından." ifadesine yer verildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.